5 5 1 1 röster

Pannkakor med Gifflar Vanilj

Gör tjocka amerikanska pannkakor ännu godare genom att blanda i hackade och krämigt goda Gifflar Vanilj i smeten. Ett riktigt enkelt men lyxigt efterrättstips!


Ingredienser

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 msk smält smör
  • 1 ägg
  • smör till stekning
  • Ca 9 st Gifflar Vanilj
  • Topping t.ex. Gifflar Vanilj, lönnsirap, färska jordgubbar

Tillagning

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna till pannkakssmeten i en skål och vispa sedan ner mjölken, det smälta smöret och sist ägget. Vispa tills du har en slät smet.
  2. Hacka upp Gifflar Vanilj i små bitar (ca ¼ del av en påse) och blanda ner i smeten.
  3. Smält lite smör i en stekpanna och grädda sedan pannkakorna i ca 1 ½ minut eller tills du ser att smeten ändrat färg och det kommer små bubblor på ytan, vänd då pannkakan och grädda ca 1 ½ minut till.
  4. Servera med delade jordgubbar, lönnsirap och toppa ditt Gifflar-pannkaksberg med hela Gifflar vanilj!