Torskmacka på bryggan!
5 5 1 0 röster

Torskmacka på bryggan!

Sommar, sol och lata dagar. Det här är den perfekta brygglunchen – torskmacka med picklad zucchini, färskost och riven ingefära!


Ingredienser

  • Pågen Kärnsund
  • 2 zucchini
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • ½ dl rörsocker
  • Salt och peppar
  • 400-600 g torskfilé
  • 150 g färskost
  • 1 eko-lime (zest och saft)
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 2 msk honung
  • Sallad

Tillagning

Gör så här

Picklad zucchini:

  1. Skala zucchinerna i strimlor med en potatisskalare.
  2. Lägg i en burk. Blanda äppelcidervinäger, socker, salt och peppar, och häll över zucchini-strimlorna.
  3. Låt stå i kylen i minst 2 timmar.

Torsk:

  1. Skär torsken i portionsbitar och lägg dem i en ugnsform.
  2. Krydda med salt och peppar.
  3. Sätt in formen mitt i ugnen och tillaga tills innertemperaturen på fisken är 56°C, ca 12 minuter.

Lime- och ingefäradressing:

  1. Blanda färskost, limesaft, limezest, ingefära, honung, salt och peppar.

Bre båda mackorna (över och under) med lime- och ingefäradressing, lägg på sallad, torsk och picklad zucchini.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.