Levain Macka med spagetti & köttfärssås - Recept | Pågen
5 5 1 0 röster

Torsdagsmacka

med rester av spagetti och köttfärssås.


Ingredienser

  • Pågen Levain Tomater
  • Smör
  • Ruccola
  • Basilika
  • Biffar
  • Spaghetti och köttfärssås (rester)
  • 2 ägg
  • 150 g riven ost
  • 3-4 msk mjöl
  • Olja till stekning

Tillagning

Gör så här

  1. Blanda spaghetti och köttfärssås i en skål.
  2. Klipp blandningen i mindre bitar med en sax.
  3. Tillsätt ägg, riven ost och mjöl.
  4. Blanda tills smeten blir fast.
  5. Forma smeten till små biffar och stek dem ca 6 minuter i olja i en stek-panna, vänd då och då.
  6. Låt biffarna svalna.
  7. Skär tomaterna i skivor.
  8. Bred smör på båda bröden.
  9. Lägg på ruccola, biff, tomat och toppa med färsk basilika.
  10. Tryck ihop bröden till en dubbelmacka.