Surdegsbröd Toast Teriyaki med laxfilé & choi - Recept | Pågen
20 minuter
4 5 1 8 röster

Toast teriyaki

Världen ryms mellan två skivor bröd och vi har gjort en resa bland världens smaker. Den perfekta teriyakin hittade vi inte oväntat alldeles intill Tokyos tunnelbana. Vi tänkte ”Det här skulle bli en suverän macka”. Och det blev det.


Ingredienser

4 portioner

  • 8 skivor Surdegsbröd LantGoda
  • ca 400 g laxfilé i bit, utan skinn
  • ¾ dl teriyakisås
  • 1 tsk sesamfrö
  • 1 pak choi
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 röd paprika

Tillagning

Gör så här

  1. Skär laxen i tunna skivor och blanda dem försiktigt med teriyakisåsen och sesamfrön.
  2. Skär pak choi i strimlor och blanda med sambal oelek.
  3. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor.
  4. Fördela pak choi på hälften av brödskivorna och lägg därefter på laxen. Toppa med paprikan. Lägg på resten av brödet som lock.
  5. Grilla i mackgrill ca 5 minuter.

 

Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.