Toast Nicoise | Pågen
45 minuter
3 5 1 16 röster

Toast Nicoise

Klassisk toast på en god skiva lantbröd


Ingredienser

  • 4 skivor lantbröd, skurna på diagonalen
  • 2 kokta potatisar
  • 1 liten paprika
  • 1 liten rödlök
  • 50 g tonfisk i vatten
  • 1 msk kapris
  • 3 rullade sardeller
  • 5 kärnfria kalamataoliver
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • ca 20 g rucolasallad


Dressing

  • 1 tsk fransk senap
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk socker
  • 3/4 dl olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • grovmalen
  • svartpeppar

Tillagning

  1. Rosta paprikan i ugnen på 225°C tills skalet fått lite färg.
  2. Ta ut paprikan och låt den vila i några minuter.
  3. Dra av skalet och skär paprikan i tunna strimlor.
  4. Tärna potatisen fint och blanda med paprika, tunt skuren lök, avrunnen tonfisk, kapris, hackade sardeller och oliver samt pressad vitlök.

Dressing

  1. Rör ihop senapen med salt och socker i ett glas.
  2. Tillsätt oljan droppvis under omrörning och smaksätt med vinäger, salt och malen svartpeppar.


Toast Nicoise

  1. Blanda dressingen med ingredienserna till en matig röra.
  2. Fördela rucolan på rostade brödskivor och toppa med röran.