Lobster Rolls - Hummer i Pågen Korvbröd - Recept | Pågen
20 minuter
4 5 1 2 röster

Lobster rolls - hummerrullar med gräslök och sallad

Det finns flera varianter på denna amerikanska klassiker som blivit väldigt populär på senare tid. Dessa ”hummerrullar” smaksätts med en gnutta citron, majonnäs och färska örter. Passa på att överraska på din kräftskiva och ta reda på om kräftrullen är här för att stanna. Servera som de är eller tillsammans med en sallad, pommes frites eller chips.


Ingredienser

4 portioner

  • 2 kokta humrar
  • 4 Pågen korvbröd
  • 2 citroner
  • 2 msk finhackad gräslök
  • ½ msk finhackad dragon

  • ½ dl majonnäs

  • 50 g sallad
  • Smör till stekning

Tillagning

Gör så här

  1. Dra bort hummerstjärtarna från kroppen. Knäck skalet och plocka ut köttet. Knäck klorna genom att banka försiktigt med baksidan av en kniv. Skär hummerköttet i grova bitar.
  2. Riv det gula skalet från citronerna på finaste sidan av rivjärnet eller med ett zestjärn. Blanda samman skal med gräslök och dragon.
  3. Hetta upp en stekpanna med smör till medelvärme. Stek korvbröden på utsidan på båda sidor. För mindre fet variant – värm korvbröden i ugn i ca 5 min 200 grader.
  4. Öppna korvbröden försiktigt. Bred majonnäs på båda sidor. Lägg i sallad och hummerkött. Toppa med gräslök, dragon och citronskal. Servera tillsammans med citronklyftor.