5 5 1 3 röster

Sticky Bun Cake

Magiskt god paj med pekannötter, kolasås och kanel gjord på Jättefranska. Perfekt om det finns rostbröd hemma som behöver ätas upp. Enkel att göra, vacker och krämigt smarrig!


Ingredienser

6-8 personer

Ca 30 skivor Pågen Jättefranska eller Pågen Rosta

  • Cream cheese-röra
  • 1,5 dl florsocker
  • 3 paket (ca 650g) cream cheese
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk

Kanelsmör

  • 2 dl smält smör
  • 2 msk socker
  • 1 msk kanel

Kolasås

  • 2 dl smält smör
  • 3 dl farinsocker
  • 1 tsk salt
  • 1 dl honung
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 125g pekannötter

Till servering

  • Vaniljglass

Tillagning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Skär av kanterna på brödet. (Kanterna kan du sedan spara och göra till exempel krutonger eller pesto av!)
  2. Cream Cheese-röra
    Blanda florsocker, Cream Cheese, mjölk och vaniljsocker med elvisp. Ställ åt sidan.

Kanelsmör

  1. Blanda smälts smör med socker och kanel.
  2. Lägg ut brödet på flera rader med 5 skivor i varje rad. Låt brödskivorna överlappa varandra lite och tryck till så de fastnar lite i varandra.
  3. Pensla alla brödskivor med det smälta kanelsmöret. Bred sedan ut Creame Cheese- röran över.
  4. Rulla ihop en av brödraderna, lägg denna på nästa rad och rulla vidare tills du rullat ihop alla rader till en enda stor rulle. Lägg åt sidan.

Kolasås

  1. Stek smör, farinsocker, salt, vaniljsocker och honung.
  2. Häll drygt hälften av kolasåsen i en pajform med avtagbara kanter.
  3. Sprid ut pekannötterna i såsen.
  4. Lägg sedan i brödrullen i formen. Häll resten av kolasåsen på brödrullen.
  5. Tillaga i ugn på 150 grader i ca 30 minuter eller tills brödrullen har fått en gyllene krispig yta.
  6. Ta ut formen och vänd den på en stor tallrik och ta bort pajformskanten.

Servera med vaniljglass.