Stekt ägg med svamp och lökröra och parmesan Recept | Pågen
5 5 1 2 röster

Stekt ägg med svamp- och lökröra och parmesan


Ingredienser

Till 4 personer:

  • 4 skivor Pågen Levain
  • 4 ägg
  • 1 msk smör
  • 2 msk tunt hyvlad parmesan
  • Salt
  • Svartpeppar

Svampröra:

  • 160 g champinjoner
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk smör
  • 2 tsk mörk balsamvinäger
  • 1 äggula
  • Salt
  • Svartpeppar

Tillagning

Gör så här

  1. Börja med svampröran. Skala och skiva löken tunt. Hacka svampen i små bitar. I rykande het stekpanna, droppa i oljan. När oljan ryker, häll i svampen och stek hårt tills den tar färg. Sänk värmen och lägg i lök och en klick smör. Rör runt och låt löken bli mjuk. Häll i vinägern och låt koka ihop, ca 10 minuter. Låt svalna. När röran är rumstempererad, lägg i äggulan och rör runt. Smaka av med salt och peppar.
  2. Smält smör i en medelvarm stekpanna tills smöret är ljusbrunt. Stek äggen i smöret tills vitan precis stelnar.
  3. Rosta brödskivorna.
  4. Lägg ett stekt ägg på varje brödskiva. Lägg på svamp- och lökröran och hyvla över tunna skivor parmesan. Salta och peppra.

Tips!
Om du knäcker ägget i ett glas och sedan häller det sakta i stekpannan är det lättare att se till att det stekta ägget får fin form.