Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Inget firande utan en god smörgåstårta! Här är en maffig variant på saftig Hönökaka som är enkel att montera och fylld med lager av goda röror.
Ingredienser
Du behöver:
2 paket hönökaka
Skinkröra med äpple och gurka:
200 g rökt skivad skinka
1 äpple
1 dl tärnad gurka
1 msk hackad gräslök
200 g färskost
2,5 dl creme fraiche
½ dl majonnäs
Salt och peppar efter smak
Soltorkad tomatröra
1 burk röd tomatpesto
2,5 creme fraiche
200 g färskost
1 burk finhackade soltorkade tomater
Salt och peppar efter smak
Topping
Röda och gröna vindruvor
Brieost (ca 500g)
1 paket pepparsalami (ca 120g)
Machesallad
Cocktailtomater
Tillagning
Gör så här
Blanda ihop innehållet till de två rörorna i två skålar.
Lägg ut två skivor Hönökaka och toppa med skinkröran, varva sedan lager av Hönökaka och varannan röra.
Avsluta med ett lager av skinkröran.
Toppa tårtan med skivor av machesallad, brie, salamirullar, vindruvor, skivade cocktailtomater.
Tips!
För en extra touch kan du forma en ros av salamin genom att använda dig av ett glas och lägga salamin så den viks på hälften över glasets kant. Fortsätt placera salami-skivor runt glasets kant omlott och vänd sedan på glaset och plocka försiktigt ut salami-rosen och placera i mitten av tårtan.