Festlig smörgåstårta på Hönökaka - Recept | Pågen
4 5 1 48 röster

Festlig smörgåstårta på Hönökaka

Inget firande utan en god smörgåstårta! Här är en maffig variant på saftig Hönökaka som är enkel att montera och fylld med lager av goda röror.


Ingredienser

Du behöver:
  • 2 paket hönökaka
  • Skinkröra med äpple och gurka:
  • 200 g rökt skivad skinka
  • 1 äpple
  • 1 dl tärnad gurka
  • 1 msk hackad gräslök
  • 200 g färskost
  • 2,5 dl creme fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • Salt och peppar efter smak
Soltorkad tomatröra
  • 1 burk röd tomatpesto
  • 2,5 creme fraiche
  • 200 g färskost
  • 1 burk finhackade soltorkade tomater
  • Salt och peppar efter smak
Topping
  • Röda och gröna vindruvor
  • Brieost (ca 500g)
  • 1 paket pepparsalami (ca 120g)
  • Machesallad
  • Cocktailtomater

Tillagning

Gör så här
  1. Blanda ihop innehållet till de två rörorna i två skålar.
  2. Lägg ut två skivor Hönökaka och toppa med skinkröran, varva sedan lager av Hönökaka och varannan röra.
  3. Avsluta med ett lager av skinkröran.
  4. Toppa tårtan med skivor av machesallad, brie, salamirullar, vindruvor, skivade cocktailtomater.
Tips!
För en extra touch kan du forma en ros av salamin genom att använda dig av ett glas och lägga salamin så den viks på hälften över glasets kant. Fortsätt placera salami-skivor runt glasets kant omlott och vänd sedan på glaset och plocka försiktigt ut salami-rosen och placera i mitten av tårtan.