X

Just nu håller vi på att bygga om och uppgradera pagen.se och det kan innebära att en del sidor inte laddar upp som de ska. Är det någon information du inte kommer åt, så kontakta oss gärna via konsumentforum@pagen.se, så hjälper vi dig. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas på ditt överseende under tiden.

Silltårtan
5 5 1 13 röster

Silltårtan


Ingredienser

Botten:

  •  200 g kavring
  • 50 gram smör

Fyllning:

  •  1 burk matjesill (200 g)
  • 1/2 rödlök
  • 3 dl gräddfil
  • 250 g kesella
  • 1 tsk Agar Agar
  • 1 msj sillspad
  • peppar

Garnering:

  • 2 st ägg
  • Hackad gräslök
  • ½ Hackad lök

Tillagning

Gör så här:
Mixa kavringen till smulor.
Smält smöret.
Blanda smör och kavringsmulor och tryck ut i en springform ca 24 cm i diameter.
Låt stå i kylen i en halvtimme.

Hacka rödlöken och matjesillen.
Blanda med gräddfilen och kesellan.
Smaka av med sillspad och peppar.

Blanda Agar Agar med vatten och låt stå i 2 min.
Värm sedan blandningen på spisen på svag värme i två minuter för att sedan blanda med lök- och sillblandningen.

Häll blandningen i formen och låt stå i kylen i minst 3 h.

Dekorera med hackad lök, hackad gräslök och ägg.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.