Silltårtan
5 5 1 14 röster

Silltårtan


Ingredienser

Botten:

  •  200 g kavring
  • 50 gram smör

Fyllning:

  •  1 burk matjesill (200 g)
  • 1/2 rödlök
  • 3 dl gräddfil
  • 250 g kesella
  • 1 tsk Agar Agar
  • 1 msj sillspad
  • peppar

Garnering:

  • 2 st ägg
  • Hackad gräslök
  • ½ Hackad lök

Tillagning

Gör så här

  1. Mixa kavringen till smulor.
  2. Smält smöret.
  3. Blanda smör och kavringsmulor och tryck ut i en springform ca 24 cm i
  4. diameter.
  5. Låt stå i kylen i en halvtimme.
  6. Hacka rödlöken och matjesillen.
  7. Blanda med gräddfilen och kesellan.
  8. Smaka av med sillspad och peppar.
  9. Blanda Agar Agar med vatten och låt stå i 2 min. 
  10. Värm sedan blandningen på spisen på svag värme i två minuter för att sedan blanda med lök- och sillblandningen.
  11. Häll blandningen i formen och låt stå i kylen i minst 3 h.
  12. Dekorera med hackad lök, hackad gräslök och ägg.
Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.