Semla med blåbärsglass - Semlebullar - Recept | Pågen
10 minuter
4 5 1 1 röster

Semla med blåbärsglass och mandelsmör

En lite friskare och färgstarkare variant av semla, som dessutom är helt vegansk! Välj den sötning som du gillar bäst – eller uteslut helt, men se då till att använda en riktigt mogen banan.


Ingredienser

(4 pers.)

  • 4 Pågen Semlebullar
  • 1 mogen banan, skivad och fryst
  • 150 g blåbär, frysta
  • 1 avokado, urkärnad och urgröpt
  • Valfri sötning, t.ex. florsocker, vaniljsocker, honung, gavesirap eller dadelsirap
  • ½ -1 dl mandelsmör
  • Florsocker till garnering 

Tillagning

Gör så här

  1. Mixa samman banan, blåbär och avokado i en bunke med en mixerstav. Smaka av med valfri sötning.
  2. Tag av locken på bullarna och bred på mandelsmöret på underdelen. Skopa på lite glass och lägg på locket. Pudra över florsocker och servera direkt!