Resträddaren
5 5 1 0 röster

Resträddaren

Köttbullar över? Härligt! Sväng ihop en rödbetssallad och gör en klassisk macka i ett nafs.


Ingredienser

Rödbetssallad

  • 4 kokta rödbetor
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk finhackad timjan

Gurksallad

  • 1 gurka
  • ½ kruka dill (gärna dillkronor)
  • rivet skal från ½ citron
  • olivolja

Till servering

  • 4 skivor Pågenlimpan
  • 12 köttbullar

Tillagning

Gör så här

  1. Blanda crème fraiche, majonnäs, senap och timjan. Hacka rödbetorna grovt och blanda ner. Smaka av med salt.
  2. Hyvla gurkan till salladen på längden med en potatisskalare. Lägg gurkremsorna i en skål och blanda ner dill och rivet citronskal. Ringla över lite olivolja och vänd försiktigt runt med händerna. Smaka av med salt.
  3. Lägg gurksallad och rödbetssallad på mackorna och avsluta med köttbullar.
Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.