Regnbågspizza på Hönökaka Recept | Pågen
5 5 1 0 röster

Regnbågspizza på Hönökaka

Ett kalasgott tips som kommer bli barnens nya favorit. Regnbågspizza på en botten av fluffig Hönökaka toppad med krispiga grönsaker och lite grön pesto. Mat ska vara kul så väl som gott!


Ingredienser

  • Hönökaka
  • Riven ost
  • 1 Blomkål
  • Ett paket Cocktailtomat
  • 1 Orange paprika
  • 1 Grön paprika
  • 1 burk Majs
  • 1 burk Grön pesto
  • 1 Rödlök

Tillagning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Hacka upp cocktailtomater, grön och orange paprika samt rödlök i små bitar. Dela blomkålen och skär av stjälken så du får små “blomkålsmoln”. Häll av vattnet från majsen.
  3. Strö ut riven ost på Hönökaka och lägg sedan på toppingen. Börja med rödlök längst in, sedan pesto samt grön paprika, majs, orange paprika och längst ut cocktailtomater. I varje hörn av regnbågen lägger du en bit blomkål.
  4. Ställ in pizzamackorna i ugnen i ca 10-15 minuter tills osten smält och grönsakerna fått färg.