Räkcheesecake med Kavringsbotten | Pågen
4 5 1 10 röster

Räkcheesecake med Kavringsbotten

Krämigt lyxig räkcheesecake med smakrik botten av högtidsfavoriten Kavring – perfekt till Midsommar- eller påsklunchen!


Ingredienser

Botten:

  • 300g Kvaring
  • 100g smör

 Cheesecake:

  • 200g creme fraiche
  • 400g cream cheese
  • 200g skalade räckor (spara några till topping)
  • 2msk stenbitsrom (eller tångrom)
  • 3 msk finhackad rödlök
  • 3 msk hackad gräslök
  • 3 msk hackad dill
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk citronsaft
  • Salt och peppar efter smak

Till topping

  • Citronskivor
  • Dill
  • Gräslök
  • Skalade räkor

Tillagning

Gör så här

  1. Mixa brödet till smulor. Bryn smöret och mixa ihop med brödsmulorna
  2. Täck botten av en form med bröd-mixen (ca 18x25 cm eller ca 20 cm i diameter om du använder en rund form). Tryck till så du får en fast och jämn botten
  3. Blanda ihop creme fraiche, cream cheese, rödlök, gräslök och dill, dijonsenap och ctronsaft. Salta och peppra efter smak.
  4. Hacka de skalade räkorna (spara några att toppa cheesecaken med) och blanda ner i cheesecake-röran.
  5. Smeta ut cheesecakeröran på kavring-botten och stryck ut den så du får ett jämnt lager.
  6. Låt stå i kylen i ca 3-4 timmar tills cheesecaken känns fast.
  7. Pynta cheesecaken med räkor, dill, gräslök och en citronskiva på varje slice.