X

Just nu håller vi på att bygga om och uppgradera pagen.se och det kan innebära att en del sidor inte laddar upp som de ska. Är det någon information du inte kommer åt, så kontakta oss gärna via konsumentforum@pagen.se, så hjälper vi dig. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas på ditt överseende under tiden.

Potatis-smörrebröd
30 minuter
5 5 1 0 röster

Potatis-smörrebröd


Ingredienser

(ca 4 pers.)

  • Pågen Surdegsgoda
  • Grönsallad
  • Delikatesspotatis
  • (½ per smörrebröd)
  • 1 knippe gräslök
  • 1 dl färskost
  • 1 dl crème fraiche 18%
  • 1 bunt rädisor
  • 2 st schalottenlök
  • 3 matskedar vitvinsvinäger
  • 1 rödlök
  • Salt, peppar

Tillagning

Gräslökscrème

  1. Finhacka schalottenlöken.
  2. Koka löken i vitvinsvinägerntills vätskan är borta. Låt den svalna.
  3. Rör ihop löken tillsammans med crème fraiche, färskost och fint hackad gräslök.
  4. Smaka av med salt och peppar.


Övriga förberedelser

  1. Koka potatisen, låt den svalna till den är ljummen eller helt kall.
  2. Skölj salladen grundligt och avlägsna sedan allt vatten.
  3. Hacka rödlöken fint.
  4. Dela varje rädisa i fyra delar.


Montering

Lägg först på salladen på Surdegsgoda, därefter den skivade potatisen. Skeda på gräslökscrèmen och sedan rödlök, rädisor och lite extra finhackad gräslök.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.