Vegogrillmacka med gruyèreost - JätteFranska - Recept | Pågen
5 5 1 0 röster

Vego grillmacka med svamp, lök och smält gruyèreost

Redo för en riktig smakbomb? Portobello grilled cheese är en varm macka fylld till bristningsgränsen med portobellosvamp, schalottenlök, färskost, timjan och smält gruyèreost.


Ingredienser

4 portioner

  • 4 skivor Pågen JätteFranska
  • 200 g portabellosvamp
  • 2 schalottenlökar
  • 4 msk smör
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 tsk hackad färsk timjan
  • 2 krm salt
  • 3 msk färskost
  • 200 g riven gruyèreost

Tillagning

Gör så här

  1. Skiva portabellosvampen och schalottenlökarna.
  2. Stek löken i hälften av smöret ca 10 minuter tillsden är mjuk och gyllene.
  3. Lägg åt sidan.
  4. Stek svampen med vitlöken och timjan i resten av smöret tills den är gyllene.
  5. Krydda med salt.
  6. Blanda färskost och riven gruyèreost.
  7. Fördela på hälften av bröden tillsammans med svampen och lägg ihop med resten av skivorna.
  8. Grilla i smörgåsjärn tills de blir gyllenbruna och osten har smält och servera direkt!