5 5 1 0 röster

Pico de Gallo med urkärnad gurka, plommontomater och rödlök

Packa picknickkorgen med sommarens godaste macka. Njut av färsk mangosalsa, stekt kyckling, sallad och färskost. Mums!


Ingredienser

  • ½ mango
  • ½ urkärnad gurka
  • 10 plommontomater
  • ½ rödlök
  • Saft och skal från 1 lime
  • 2 msk olja
  • 1 bunt persilja
  • 1 bunt koriander
  • 5-6 myntablad
  • 4 skivor PågenLimpan
  • 2 ekologiska kycklingbröstfilé med skinn
  • Färskost
  • Sallad

Tillagning

Gör så här

  1. Hacka mango, tomater, rödlök, gurka, persilja, koriander och mynta fint – ju finare desto bättre.
  2. Tillsätt limeskal och olja.
  3. Smaka av med pressad limesaft. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Skär de stekta kycklingbröstfiléer i lite tjockare skivor.
  5. Bred brödet med färskost, lägg på 2-3 salladsblad och kycklingskivor.

Toppa med mangosalsa!