Picknickmackor med rotfruktsslaw - Recept | Pågen
5 5 1 0 röster

Picknickmackor med rotfruktsslaw


Ingredienser

4-6 st Hönö Skärgårdskaka

Rotfruktsslaw:

  • 1 knippe rädisor
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • ½ grönt äpple
  • 200 g färskost
  • Gräslök
  • 1 tsk senap
  • 1 msk honung
  • ½ citron, saft och skal
  • Salt och peppar

Tillagning

Gör så här

  1. Rör samman färskost, citronsaft, finrivet citronskal, honung och senap. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skala moroten och palsternackan och riv dem fint.
  3. Skär äpplet i små, fina bitar och hacka gräslöken.
  4. Blanda allt med färskoströranoch låt stå kallt ett tag.
  5. Bred rotfruktsslaw på brödet och toppa med rädisor i tunna skivor.
  6. Rotfruktsslaw håller 3-5 dagar i kylskåp.