Påskmackor
5 5 1 0 röster

Påskmackor

Triss i påskiga mackor med inspiration av smörrebröd. En matig och god lunch eller trevligt inslag på påsk buffén – dessa tre mackor kommer garanterat bli riktiga påskfavoriter.


Ingredienser

Kavring med Gubbröra

  • Ca 4 potatisar
  • 2 ägg
  • 1 burk matjessill
  • Dill
  • Gräslök
  • Majonnäs
  • 2 dl Crème fraiche

Danskt rågbröd med kall potatis och rostad lök

  • Mandelpotatis
  • Rostad lök
  • Rödlök
  • Majonäs

Levain med stekt strömming och lök

  • Stekt inlagd strömming
  • Rödlök
  • Gräslök

Tillagning

Gör så här

Kavring med Gubbröra

  1. Hårdkoka äggen (ca 9 min) och låt kallna.
  2. Koka potatis och låt kallna.
  3. Hacka sedan potatis, ägg och matjessill i små tärningar. Hacka gräslök och dill fint.
  4. Blanda ihop crème fraiche, majonnäs, gräslök och dill. Vänd ner potatis, ägg och sill.
  5. Smaksätt med salt och peppar.

Danskt rågbröd med kall potatis och rostad lök

  1. Koka potatisen lätt, låt kallna.
  2. Skär potatis i tunna skivor, och lägg på en bredd skiva bröd.
  3. Toppa med majonnäs, rostad lök och rödlök.

Levain med stekt strömming och lök

  1. Lägg den stekta strömmingen på en smörad skiva bröd.
  2. Toppa med rödlök och gräslök.