Pankofriterad kyckling med lime - Roast n' Toast - Recept | Pågen
30 minuter
4 5 1 18 röster

Sandwich med panko kyckling och korianderdipp

Kyckligrätt med inspiration från asien till lunch eller middag


Ingredienser

(10 pers)

  • 20 skivor Roast’n Toast
  • 1 påse mixsallad
  • 5 lime

 

Kyckling

  • 10 kycklinginnerfiléer
  • 100 g pankoströbröd
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg


Korianderdipp

  • 300 g turkisk yoghurt
  • 1 lime, saft och rivet skal
  • ½ röd chili
  • 40 g färsk koriander
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 strimlad salladslök

Tillagning

Gör så här

  1. Vänd kycklingen i mjöl, ägg och pankoströbröd.
  2. Panera i fritös på 170 grader i 4–5 min eller i kastrull med frityrolja.
  3. Smaksätt turkisk yoghurt med lime, chili, koriander, lite sweet chilisås och salladslök.
  4. Rosta två skivor bröd och skär bort kanterna.
  5. Lägg en trevlig krispig sallad i botten på ett bröd, lägg på kyckling och ”lock”, sätt en pinne igenom och garnera med resten av chilin.
  6. Servera med dipp och halv limefrukt.