Mustig morotssoppa med ingefära & chorizo - Recept | Pågen
4 5 1 50 röster

Mustig morotssoppa med potatis och lök

Den här morotssoppan är härligt smakrik och snäll mot plånboken, särskilt om du hoppar över korven. Krutonger av till exempel Levain eller Danskt rågbröd gör måltiden mättande och ännu godare!


Ingredienser

  • 500 g morötter
  • 3 stora potatisar
  • 2 gula lökar
  • 3 rivna vitlöksklyftor
  • 30 g smör eller olja
  • 20 g färsk riven ingefära
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 2 liter grönsaksbuljong
  • Salt och peppar
  • 2 chorizo eller annan kryddig korv (halloumi är också gott)
  • 4-6 skivor överblivet bröd till krutonger

Tillagning

Gör så här

  1. Skala och skiva potatis, morötter och lök.
  2. Hetta upp smör eller olja i en stor gryta och fräs lök, vitlök, morötter, potatis, spiskummin, ingefära och koriander tills allt fått lite färg.
  3. Häll på grönsaksbuljong. Låt sjuda utan lock i cirka 15-20 minuter, tills morötterna och potatisen är mjuka.
  4. Skär brödet och korven i mindre bitar.
  5. Stek i olja tills det får färg.
  6. Salta och peppra.
  7. Mixa soppan slät.
  8. Servera med krutonger och korv

(kan också lagas vegetariskt m halloumi)