X

Just nu håller vi på att bygga om och uppgradera pagen.se och det kan innebära att en del sidor inte laddar upp som de ska. Är det någon information du inte kommer åt, så kontakta oss gärna via konsumentforum@pagen.se, så hjälper vi dig. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas på ditt överseende under tiden.

Mellosnittar
5 5 1 0 röster

Mellosnittar

3 Mellosnittar att njuta av!


Ingredienser

Löjromssnittar

  • 4 st
  • 2 skivor Rosta
  • 4 teskedar löjrom
  • 4 teskedar crème fraiche (34%)
  • Hackad rödlök
  • Gräslök
  • Olja att steka i

Svamp och picklad rödlök

  • 4 st:
  • 2 skivor Rosta
  • 4 st ekologiska shiitakesvampar
  • 4 teskedar majonnäs
  • Picklad rödlök
  • Rödbetsskott
  • Svarta sesamfrön
  • Salt
  • Peppar
  • olja

Sparris och Citroncreme

  •  4 st:
  • 2 st sparrisar
  • 2 skivor Danskt Rågbröd
  • 4 teskedar crème fraiche (34%)
  • Citronzest
  • Krasse
  • Salt peppar
  • Olja

Tillagning

Löjromssnittar
Gör så här:
Skär ut små trekanter och stek gyllene i olivolja.
Låt svalna.
Bre på crème fraiche och skeda upp löjromen. Dekorera med rödlök och gräslök.

Svamp och picklad rödlök
Gör så här:
Skär ut små fyrkanter av brödet, ca 4x4 cm och stek gyllene i olivolja.
Låt svalna.
Halvera svamparna och stek i olivolja med salt och peppar.
Bre på majonnäs på snittarna och lägg på svampen.
Toppa med picklad rödlök, rödbetsskott och lite svarta sesamfrön.

Sparris och Citroncreme
Gör så här:
Stansa ut små rundlar av brödet.
Blanda crème fraiche med lite citronzest, salt och peppar.
Skär ner sparrisen i mindre bitar och koka snabbt i saltat vatten.
Låt svalna lite.
Bre på crème fraiche-blandningen på brödet och lägg på sparrisen.
Toppa med lite krasse.

Brödet som blir över går alldeles utmärkt att använda till tex glasstopping.
Se våra ”tillsistasmulan” recept för inspiration. : )

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.