Mellankålsmackan med brysselkål - KärnSund - Recept | Pågen
5 5 1 0 röster

Macka med brysselkål, äpple och grovkornig senap

Det är inte bara barn som behöver mellanmål, även vuxna mår gott av ny energi.


Ingredienser

  • 4 skivor Pågen KärnSund
  • 50 g smör
  • 200 g brysselkål
  • 2 äpplen
  • saften från 1 citron
  • 4 tsk grovkornig senap
  • 2 gröna chilifrukter
  • skalet från 1 citron
  • finhackade örter (t ex persilja och timjan)

Tillagning

Gör så här

  1. Skär äpplena i tunna skivor och lägg dem i vatten. Pressa över citron så håller de sig fräscha. Skär av roten på brysselkålen och plocka av bladen. Skiva chilin tunt.
  2. Stek brysselkålsbladen i smör på medelvärme. Torka av äppelskivorna och stek dem.
  3. Lägg några skivor äpple på varje macka och brysselkål ovanpå. Klicka över senap och toppa med grön chili, finrivet citronskal, finhackade örter och flingsalt.