Matjesilltårta toppad med smörstekt brödsmul på kavring | Pågen
5 5 1 1 röster

Matjesilltårta på fot


Ingredienser

Matjesillröra:

  • 2 hårdkokta ägg
  • 4 medelstora kalla kokta potatisar
  • 1 burk matjessillfilé (à 200 g)
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 2 msk finskuren dill
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk kaviar
  • salt
  • svartpeppar

Smörstekt kavring:

  • 100 g Kavring
  • 50 g smör
  • 2 msk matolja
  • Salt

Garnering:

  • Skivade rädisor
  • Citronskivor
  • Dillvippor
  • rom

Tillagning

Gör så här

  1. Skala och tärna äggen och potatisen. Låt matjessillen rinna av och tärna den fint. Hacka gräslök och dill fint. Blanda crème fraiche, majonnäs, kaviar, gräslök och dill. Vänd ner ägg, potatis och sill. Smaksätt med salt och peppar efter smak.
  2. Mixa kavringen i en matberedare. Stek på medelvärme i matsolja och smör, salta och låt svalna innan servering.
  3. Servera matjesillröran i glas med smörstekt kavring på toppen. Dekorera med en citronskiva, lite rom, några skivor rädisa samt en dilvippa.