X

Just nu håller vi på att bygga om och uppgradera pagen.se och det kan innebära att en del sidor inte laddar upp som de ska. Är det någon information du inte kommer åt, så kontakta oss gärna via konsumentforum@pagen.se, så hjälper vi dig. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas på ditt överseende under tiden.

Mango moon
20 minuter
3 5 1 1 röster

Mango moon

Världen ryms mellan två skivor bröd och vi har gjort en resa bland världens smaker. Dagen blev till kväll och kvällen blev till natt. I takt med att det mörknade kände vi hur hungern kom smygande. Den bästa nattmackan vi har ätit, åt vi under bar himmel på Madeira.


Ingredienser

4 portioner

  • 8 skivor Pågen Surdegbsröd LantGoda
  • 8 pilgrimsmusslor
  • 1 lime
  • ⅓ röd peppar
  • ½ kruka koriander
  • 1 dl majonnäs
  • salt
  • 1 mango
  • ⅓ gurka
  • 2 tomater
  • ½ silverlök

Tillagning

  1. Tina musslorna om de är frysta.
  2. Riv det yttersta skalet av limen och pressa ur saften. Kärna ur och hacka chilin. Hacka koriandern. Blanda majonnäsen med limeskal, chili och koriander. Smaksätt med salt och limesaft.
  3. Skala och skär mangon i skivor. Hyvla gurkan på längden med mandolin eller osthyvel. Skiva tomaterna. Skala och skiva löken. Skär pilgrimsmusslorna i skivor.
  4. Bred majonnäsen på alla brödskivorna. Lägg på tomat, gurka och lök på hälften av bröden. Lägg därefter på pilgrimsmusslorna och toppa med mangon. Lägg på resten av brödet som lock.
  5. Grilla i mackgrill ca 6 minuter.

 

Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.