Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Den godaste semlan fixar du själv med hemmagjord mandelmassa.
Ingredienser
(till ca 8 semlor)
250 g mandlar (skållade, skalade och torra)
125 g socker
50 g glukos
1/4 dl vatten
Florsocker
Tillagning
Gör så här
Lägg de rumstempererade mandlarna i en matbredare och mal till mjöl. Socker, glukos och vatten värms till 110° C. Häll sockerlagen i matbredaren och blanda med mandelmjölet en kort stund.
Knåda därefter för hand till en smidig massa och forma till en lagom stor rulle. Skär rullen i skivor, tjocklek efter tycke och smak, och lägg på semlebullarna.
Spritsa med vispad grädde, lägg på locket och sikta över florsocker med en sil. Klart! Njut!