Macka med makrillröra och lättpicklad gurka
5 5 1 0 röster

Macka med makrillröra och lättpicklad gurka

En matig macka där den syrliga gurkan gör sig väldigt bra till den rökta fisken.


Ingredienser

  • 4 skivor Pågen Hönö Råg
  • Salladsblad

Makrillröra:

  • 3 rökta makrillar
  • 2 dl gräddfil
  • 3 msk hackad gräslök
  • 1 citron
  • Peppar

Picklad gurka:

  • ½ dl ättika
  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 6 snacksgurkor

Tillagning

Gör så här:

  1. Rör ihop ättika, socker och vatten. Hyvla gurka tunt med en osthyvel och låt dra i ättikslagen, ca 20 min.
  2. Lossa köttet från makrillen och rör ihop tillsammans med gräddfil, gräs-lök och rivet citronskal. Smaka av med citronsaft och salt.
  3. Gör mackor med salladsblad, makrill-röra och den picklade gurkan.

Du hittar alla bröd och råvaror på ICA.

Andra gillar också

Räkmacka Mango moon