Efterrätt med Mousse & Skorpor Kardemumma - Recept | Pågen
4 5 1 67 röster

Citronmousse med honungsrostade skorpsmulor

Krispigt och lent med honungsrostade skorpor, citronmousse och passionsfrukt.


Ingredienser

4 port

Citronmousse

  • 1,5 dl grädde
  • 1/2 citron
  • 3 msk socker
  • 1 st äggvita

Skorptopping

  • 6 st Pågens Skorpor Kardemumma
  • 2 msk smör
  • En nypa flingsalt
  • 3 msk honung
  • 2 st passionsfrukter

Tillagning

Gör så här

  1. Riv citronskalet och pressa citronen.
  2. Vispa grädde med socker och citronskal.
  3. Häll ner citronjuicen i grädden när den tjocknat.
  4. Fortsätt vispa lite. Vispa upp äggvitorna snabbt och rör försiktigt ner i grädden.
  5. Häll upp i skålar och låt stå i kylen, gärna över natten.
  6. Krossa skorporna med mortel eller stavmixer.
  7. Stek på hög värme med smör, honung och salt under omrörning.
  8. Ta bort från plattan när skorptoppingen är gyllenbrun.
  9. Häll upp skorptoppingen på ett fat och låt den svalna och bli knaprig!
  10. Ta ut moussen precis innan servering och toppa med passionsfrukt och skorptopping.