Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Vägen till hjärtat går via magen, inte sant? Fira kärleken med en fantastiskt god och vacker smörgåstårta gjord på mustig LingonGrova, och massa kärlek förstås!
Ingredienser
1 pkt LingonGrova
Handskalade räkor
1 pkt cocktailtomater
Ett knippe färsk dill
1 citron
1 pkt kallrökt lax
Grundröra att täcka tårtan med:
2 pkt naturell färskost
6 dl creme fraiche
1 burk majonnäs
Fyllning 1:
400 g leverpastej
3 dl creme fraiche
100 g färskost
4 msk bostongurka
Fyllning 2:
2 hårdkokta ägg (finhackade)
100 g färskost
350 g rökt skinka (hackad)
1 tsk dijonsenap
1 dl av grundröran
Tillagning
Gör så här
Rör ihop de två fyllningarna i olika skålar.
Skär ut ett hjärta med hjälp av två skivor LingonGrova. Bred på lite av leverpastejsfyllningen, lägg på två skivor LingonGrova ovan på. Bred på fyllning två. Upprepa lager för lager till du har önskad höjd och storlek på smörgåstårtan.
Fördela grundröran jämt på kanterna av tårtan. Låt gärna tårtan stå täckt i kyl ett par timmar innan servering och dekoration.
Dekorera tårtan med handskalade räkor, tre laxrosor, halva cocktailtormater, tunna citronskivor och lite färsk dill.