Levain med getostkräm, rostade rödbetor och ruccola
5 5 1 0 röster

Levain med getostkräm, rostade rödbetor och ruccola

Här är en lyxigt enkel smakkombination perfekt när du vill njuta av det där lilla extra – saftigt Levain, vispad getostkräm, ugnsrostad rödbeta och honung. En perfekt macka till finmiddag!


Ingredienser

Du behöver (4st mackor)
  • 4 skivor Levain
  • Getost (ca 300g)
  • ca 4st rödbetor
  • Olja
  • Rucola (ca 50 g)
  • Honung
  • Valfritt: Hackade valnötter att toppa mackorna med

Tillagning

Gör så här
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skiva rödbetorna i tunna skivor (gärna med mandolin för att få samma tjocklek). Lägg ut bakplåtspapper på en ugnsplåt och placera ut rödbetsskivorna så de inte överlappar. Pensla lite olja över rödbetorna, salta och peppra efter smak och ställ in i ugnen i ca 20–30 minuter beroende på tjockleken på dina skivor. Halvvägs igenom tar du ut plåten och vänder på rödbetsskivorna.
  2. Medan rödbetorna är i ugnen förbereder du din getostkräm. Hacka getost i små bitar och mixa ner tillsammans med honung i en matberedare eller mixer till du fått en jämn kräm.
  3. Rosta Levain lätt och bred sedan ut ett tjockt lager av krämen på varje skiva. Toppa med rucola och sedan rödbetsskivorna. Toppa med hackade valnötter och ringla lite honung över mackorna för en extra touch.