LantGoda med ärtkräm
5 5 1 0 röster

LantGoda med ärtkräm

LantGoda med ärtkräm och gröna bönor rostade i Västerbottenost


Ingredienser

4 pers.

  • 4 skivor Pågen LantGoda
  • Ärtkräm
  • 4 dl gröna ärtor
  • 2 msk smör
  • Finrivet skal av 1 citron
  • 1/4 urkärnad grön chilifrukt

Rostade bönor i Våsterbottenost

  • 250 g gröna bönor
  • 3 msk olivolja
  • 2 dl Västerbottenost
  • Salt och peppar

Tillagning

Gör så här

  1. Koka ärtorna mjuka enligt anvisning på förpackningen.
  2. Häll av vattnet.
  3. Mixa ärtorna med citronskal, smör och chilifrukt.
  4. Smaka av med salt och peppar.

Gör så här

  1. Lägg bönorna i en skål och blanda dem med oljan, Våsterbottenosten, salt och peppar (tänk på att osten också innehåller salt).
  2. Baka bönorna i 200° i cirka 30 minuter tills de är mjuka men spänstiga.
  3. Låt dem svalna lite.
  4. Tillredning macka
    Lägg ärtkrämen och de rostade bönorna på brödskivan.
  5. Toppa gärna med färska örter!
Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.