Skorpor med Pumpachutney & rödlök - Recept | Pågen
5 5 1 0 röster

Skorpor med Pumpachutney


Ingredienser

Pumpachutney Ca 1 liter 

  • 1 pumpa (butternut) 
  • 3 rödlökar
  • 2 röda äpplen 
  • 2 dl äppelcidervinäger 
  • 6 dl farinsocker
  • 3 msk ingefära
  • 1 tsk salt 
  • 2 kanelstänger

Tillagning

Gör så här

  1. Dela och kärna ur pumpan.
  2. Skala löken och skär bort skalet på pumpan.
  3. Skär pumpa, rödlök och äpple i 1 cm stora tärningar.
  4. Koka upp tärningarna med vinäger och låt koka sakta utan lock i ca 10 min.
  5. Tillsätt socker, ingefära, salt och kanel. Koka ytterligare ca 30 min.
  6. Häll upp chutneyn i varma, väl rengjorda burkar.
  7. Tillslut dem omedelbart med lock och låt kallna.
  8. Chutneyn bör stå ett par dagar innan den är färdig att äta.