X

Just nu håller vi på att bygga om och uppgradera pagen.se och det kan innebära att en del sidor inte laddar upp som de ska. Är det någon information du inte kommer åt, så kontakta oss gärna via konsumentforum@pagen.se, så hjälper vi dig. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas på ditt överseende under tiden.

Skorpor med Pumpachutney
5 5 1 0 röster

Skorpor med Pumpachutney


Ingredienser

Pumpachutney Ca 1 liter 

  • 1 pumpa (butternut) 
  • 3 rödlökar
  • 2 röda äpplen 
  • 2 dl äppelcidervinäger 
  • 6 dl farinsocker
  • 3 msk ingefära
  • 1 tsk salt 
  • 2 kanelstänger

Tillagning

Dela och kärna ur pumpan.
Skala löken och skär bort skalet på pumpan.
Skär pumpa, rödlök och äpple i 1 cm stora tärningar.
Koka upp tärningarna med vinäger och låt koka sakta utan lock i ca 10 min.

Tillsätt socker, ingefära, salt och kanel. Koka ytterligare ca 30 min.
Häll upp chutneyn i varma, väl rengjorda burkar.
Tillslut dem omedelbart med lock och låt kallna.
Chutneyn bör stå ett par dagar innan den är färdig att äta.

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.