4 5 1 14 röster

Smörgåstårta med köttbullar och rödbetssallad

Ett recept för den som älskar smörgåstårta och köttbullar! Ljuv magi uppstår när smaken av en klassisk köttbullsmacka läggs på lager av saftigt mjuk Hönökaka. Denna skapelse kommer garanterat bli hela familjens nya favorit!


Ingredienser

  • 1 pkt små delikatessköttbullar
  • 2 pkt Hönökaka
  • 2 pkt rödbetssallad
  • gurka
  • citron
  • romansallad

Persiljesmör

  • 125 g smör
  • 1 dl persilja, hackad
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 2 tsk havssalt, finkornigt
  • svartpeppar

Tillagning

Gör så här

  1. Lägg ihop två hönökakor på ett serveringsfat så att det blir en cirkel.
  2. Bred på rödbetsallad och toppa med skurna köttbullar. Lägg på två till hönökakor.
  3. Rör samman persiljesmöret till fyllning 2 och smaka eventuellt av med mera salt och peppar.
  4. Skiva upp gurka.
  5. Bred en del av persiljesmöret på brödet och lägg på gurkan. Lägg på 2 brödskivor.
  6. Bred på resten rödbetssalladen och täck med sista brödskivan.
  7. Bred på resten av persiljesmöret och toppa med romansallad, köttbullar, gurka och citron.