Julbordsrester på Kavring snittar - Recept | Pågen
4 5 1 2 röster

Julbordsrester på Kavring-snittar

Julens rester blir flera fester med goda Kavring-snittar! Njut av ett svinnsmart och enkelt tilltugg på nyårsfesten genom lägga resterna från julbordet på skiva mustig Kavring. Självklart kan du komponera ihop dina snittar helt efter smak, tycke och såklart vad du har för rester över. Här kommer tre goda tips från oss!


Ingredienser

Köttbullesnitt (ca 8 snittar)

  • 4 skivor Kavring
  • Smör att steka i
  • ca 15 köttbullar
  • ca 300g rödbetssallad
  • Kruspersilja att toppa med

Grönkål-och julskinkasnitt (ca 8 snittar)

  • 4 skivor Kavring
  • 1/2 gul lök
  • 30 g grönkål
  • Salt och peppar efter smak
  • Smör att steka i
  • 1,5 msk riven pepparrot på tub
  • 100g färskost med gräslök
  • 4-8 skivor julskinka
  • 8 st tandpetare

Ädelost- och päronsnitt (ca 8 snittar)

  • 4 skivor Kavring
  • Smör att steka i
  • 140 g gräddädelost
  • 2 dl smetana
  • 1 päron
  • 2 dl valnötter

Tillagning

Gör så här
Köttbullesnitt
  1. Stek köttbullarna.
  2. Dela Kavring-skivorna på hälften och smörstek tills de fått en fin yta.
  3. Bred ut rödbetssallad på Kavringskivorna och toppa med 2st köttbullar på varje snitt.
  4. Toppa med en knippe kruspersilja.

Grönkål-och julskinkasnitt

  1. Finhacka gullöken och skölj och hacka upp grönkålen. Stek upp gullöken i smör tills den fått en fin färg och addera grönkålen. Salta och peppra efter smak.
  2. Blanda ihop färskost och riven pepparot till en jämn smet.
  3. Dela Kavring-skivorna på hälften och stek smörstek tills de fått en fin yta.
  4. Bred ut pepparrotskrämen på snittarna och toppa med grönkålsröran. Skär julskinkan i strimlor, rulla ihop och toppa snitten med, fäst skinkan med en tandpetare.

Ädelost- och päronsnitt

  1. Blanda ihop smetana och ädelost till en krämig smet.
  2. Skär upp päronet i skivor/tunna klyftor och hacka valnötterna.
  3. Dela Kavring-skivorna på hälften och smörstek tills de fått en fin yta.
  4. Bred ut ädeloströran på Kavringen, toppa med päron och hackade valnötter.