Hönöpizza med fikon chèvre mozzarella och rostade valnötter Recept | Pågen
2 5 1 2 röster

Hönöpizza med fikon, chèvre, mozzarella och rostade valnötter


Ingredienser

  • Pågen Hönökaka
  • 2 msk crème fraiche
  • 100 g chevréost
  • 1 dl riven mozzarella
  • 2 fikon
  • 100 g rostade valnötter
  • 1 msk honung
  • Ruccola

Svalkande gazpacho

  • 4 st tomater
  • 1st röd paprika
  • 1 st äpple
  • ½ gurka
  • 1 st mild röd chilipeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • Salt och svartpeppar
  • Basilika

Tillagning

Gör så här

  1. Bred ett tunt lager crème fraiche på på Hönökakan.
  2. Toppa med mozzarellan.
  3. Bryt över chevrén och lägg på tunna skivor fikon.
  4. Grädda pizzan i ugn 300 grader i ca 2 min.
  5. Toppa med rostade valnötter och ruccola.
  6. Ringla över honungen.

Svalkande gazpacho

Gör så här

  1. Skala och kärna ut paprika, äpple och gurka.
  2. Dela i grova bitar och tillsätt övriga ingredienser.
  3. Mixa slätt i en mixer.
  4. Ställ in i kylen någon timme eller frysen en kort stund.
  5. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Häll upp i glas och toppa med basilika.