Grönsakstoast med bönsallad | Pågen
20 minuter
3 5 1 6 röster

Grönsakstoast med bönsallad

Matig macka perfekt till lunch eller middag


Ingredienser

  • 8 skivor ljust grovbröd
  • 1 klyfta vitlök, skivad
  • 2 msk olivolja
  • 1 zucchini, skivad
  • 1 aubergine, skivad
  • 2 bifftomater, skivade
  • 1 msk persilja, färsk eller fryst, hackad
  • 1 burk kidneybönor, avrunna
  • 1 avokado, skivad
  • 4 dl majs
  • 1 rödlök, skivad

Tillagning

Gör så här

  1. Fräs vitlöken i olivoljan.
  2. Lägg i zucchini, aubergine och tomat och låt steka några minuter i stekpannan.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Låt grönsaksröran svalna något.
  5. Rosta brödskivorna och fördela röran på skivorna och garnera med persilja. Smörgåsen kan ätas varm eller kall.
  6. Blanda en sallad på bönor, avokado, majs och rödlök.
  7. Lägg salladen på bröden eller ät vid sidan om.