4 5 1 14 röster

Cheesecake med Gifflar Saffran

Julbaka med Gifflar! Passa på att maxa njutet med Gifflar Saffran – släng ihop en fantastisk julig och god cheesecake med Gifflar som bas.


Ingredienser

Botten
  • 2 paket Gifflar Saffran
  • 120 g smör
Fyllning
  • 300 g färskost
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 g saffran, 2 kuvert
  • 3 dl vispgrädde 40%
Topping (valfritt)
  • Hela Gifflar Saffran
  • Granatäppelkärnor

Tillagning

Gör så här
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa Gifflar till smulor i matberedare eller med stavmixer och häll ut på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen i ca 10-15 minuter tills du ser att de fått lite färg och torkat lite.
  3. Smält smöret och blanda sedan med dina smulade Gifflar. Smöra eller lägg ut smörgåspapper i en springform och bred ut Gifflar-botten till ett jämnt och tjockt lager. Ställ in i kylen under tiden du gör fyllningen.
  4. Rör ihop färskost, socker och vaniljsocker. Tillsätt saffran och vispa sedan grädden och vänd ner i smeten.
  5. Bred ut smeten över botten av Gifflar cheesecake och låt stå i kylen minst 1 timme innan servering.
Toppa kakan med hela Gifflar och granatäppelkärnor.