Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Ingen jul är komplett utan ett pepparkakshus dekorerat med Gifflar. Kul att pyssla ihop, fin att titta på och svår att lämna i fred!
Ingredienser
Pepparkakshus
1 kit pepparkakshus
Baking glue eller kristyr
1 paket Gifflar Kanel
1 paket Gifflar Vanilj
Vit kristyr
Florsocker att pudra över huset
Gifflar tomte
Gifflar Kanel
Röd sockerpasta
Kristyr
Gifflar Snögubbe
Gifflar Vanilj
Smält mörk choklad
Röd sockerpasta
Tandpetare
Tillagning
Gör så här
Sätt ihop ditt pepparkakhus och dela sedan Gifflar längst med längden i tre bitar så du får tunnare skivor av Gifflar. Bred ut kristyr på ena sidan av Gifflar och klistra fast dem över taket av pepparkakshuset. Använd kristyren för att pynta kanterna runt taket.
Gifflar tomte: Värm upp sockerpasta genom att ta av en bit och rulla den i handen till en boll. Forma sedan till en tomteluva och doppa toppen av luvan i kristyr. Doppa sedan botten av luvan och klistra fast den på Gifflarna som en tomteluva.
Gifflar snögubbe: Ta två Gifflar Vanilj och stapla på varandra med hjälp av en tandpetare så de sitter ihop. Använd sockerpasta och forma en liten näsa, fäst den med hjälp av kristyr. Doppa en tandpetare i smält mörk choklad och måla på ögon på den översta och tre små knappar på en undre.
Placera ut dina tomtar och snögubbar kring pepparkakshuset och pudra sedan rikligt med florsocker över för att skapa snön!