X

Just nu håller vi på att bygga om och uppgradera pagen.se och det kan innebära att en del sidor inte laddar upp som de ska. Är det någon information du inte kommer åt, så kontakta oss gärna via konsumentforum@pagen.se, så hjälper vi dig. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas på ditt överseende under tiden.

Gifflar Marängtårta
5 5 1 2 röster

Gifflar Marängtårta


Ingredienser

Två marängbottnar 

  • 6 äggvitor
  • 300 g socker
  • saften av en halv citron

Fyllning

  • 2 påsar Gifflar vanilj 
  • 1 liter vispgrädde 
  • Jordgubbar
  • Hallon
  • Blåbär
  • Röda vinbär
  • Kiwi

Tillagning

Marängbottnar

  1. Sätt ugnen på 125° C
  2. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Du ska kunna vända skålen upp och ned utan att marängen rinner ut.  
  3. Tillsätt hälften av sockret och fortsätt vispa. Marängen ska vara jämn och fast. 
  4. Tillsätt resten av sockret samt citronsaften och vispa igen. 
  5. Lägg bakplåtspapper på två plåtar och fördela marängsmeten så att du får två lika stora cirklar med maräng på plåtarna. 
  6. Grädda bottnarna i nederdelen av ugnen i 1,5-2 timmar. Bottnarna är klara när de känns torra och släpper från bakplåtspappret.
  7. Stäng av ugnen och låt bottnarna stå kvar tills ugnen har svalnat, gärna med ugnsluckan öppen. 

Garnera kakan precis innan servering. 

  1. Vispa grädden
  2. Skär Gifflar på längden i tre delar. 
  3. Lägg en marängbotten på ett tårtfat och bred ut en tredjedel av grädden och hälften av dina Gifflar. Lägg på nästa marängbotten och bred ut grädde och resterande Gifflar. Avsluta med vispad grädde och bär på toppen. 
Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.