X

Just nu håller vi på att bygga om och uppgradera pagen.se och det kan innebära att en del sidor inte laddar upp som de ska. Är det någon information du inte kommer åt, så kontakta oss gärna via konsumentforum@pagen.se, så hjälper vi dig. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas på ditt överseende under tiden.

Charlotte Royale med Pågen Gifflar Vanilj
20 minuter
4 5 1 4 röster

Charlotte Royale med Pågen Gifflar Vanilj

Fixa enkelt en vacker och festlig nyårsefterrätt


Ingredienser

2 påsar Pågen Gifflar Vanilj
Bärmousse (du kan göra egen enligt receptet nedan eller använda färdig mousseblandning)

Ingredienser egen bärmousse:
 
1 vaniljstång
3 dl grädde
160 g socker
3 gelatinblad
6 dl gräddfil
125 g färska hallon
150 g färska jordgubbar

 

Tillagning

 1. Täck insidan av skålen (ca 20 cm i diameter) med plastfolie
2. Skiva gifflarna
3. Täck insidan skålen med gifflar-skivorna
4. Häll i bärfyllningen
5. Täck toppen med gifflar-skivor
6. Ställ i kylen i minst 4 timmar eller ställ i frysen och ta upp minst en timme innan servering

Bärmousse:

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten
2. Skrapa ur vaniljstången i en kastrull. Koka upp vaniljfrön, den urskrapade vaniljstången, grädde och socker. Ta av från plattan.
3. Krama ur gelatinbladen och rör ner i grädden
4. Lyft ut vaniljstången
5. Tillsätt gräddfilen och bären

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.