X

Just nu håller vi på att bygga om och uppgradera pagen.se och det kan innebära att en del sidor inte laddar upp som de ska. Är det någon information du inte kommer åt, så kontakta oss gärna via konsumentforum@pagen.se, så hjälper vi dig. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas på ditt överseende under tiden.

Flatbread med vällagrad prästost, zucchini och oregano
15 minuter
3 5 1 18 röster

Flatbread med vällagrad prästost, zucchini och oregano

Flatbread på färdigbakat bröd är en snabb och enkel genväg till ett underbart gott drinktilltugg, en förrätt eller som hel middag tillsammans med en sallad. Fyllningen kan varieras i det oändliga; toppa brödet med favoritosten, någon grönsak och gärna en färsk ört och grädda sedan snabbt i ugnen – klart på en kvart! Receptet är skrivet för tillagning i ugnen, men det går även bra att grilla brödet på grillen.


Ingredienser

2 portioner

  • 1 skiva Hönökaka
  • 1 knipplök
  • 1 knippe oregano
  • 2 dl riven vällagrad prästost
  • 1 liten zucchini
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt och svartpeppar
  • Olivolja till stekning

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper. 
  3. Finstrimla knipplöken. Repa oreganobladen från kvistarna.
  4. Fördela ost, knipplök och oregano (spara några blad till garnering) på brödet.
  5. Grädda i övre delen av ugnen tills osten fått fin färg, ca 5 min. Passa noga så att det inte bränns!
  6. Skär under tiden zucchinin i skivor. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Stek zucchinin i olja tills den fått fin färg. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare någon minut. Salta och peppra.
  7. Fördela zucchinin på det gräddade brödet. Garnera med oregano och servera direkt!

 

Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.