Kall Röra till Levian bröd med Ärtor & Parmesan - Recept | Pågen
5 5 1 0 röster

Brödröra med gröna ärtor och soltorkade tomater

Visste du att brödsmulor gör sig väldigt bra i röror? Släng inte skalken och bjud på fräscht nyttiga och färgglada dippor med bröd som bas.


Ingredienser

Brödröra med gröna ärtor
(1 skål)

  • 6 skivor Pågen Levain
  • 300 g frysta och tinade ärtor
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 75 g parmesan
  • Salt
  • Peppar
  • 1 citronlkyfta

Brödröra med soltorkade tomater
(1 skål)

  • 6 skivor Pågen Levain
  • 200 g soltorkade tomater i olja
  • 1 klyfta vitlök
  • Salt
  • Peppar

Brödröra med rödbetor
(1 skål)

  • 6 skivor Pågen Levain
  • 4st kokta rödbetor
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 1 krm spiskummin
  • 1 citronklyfta

Tillagning

Gör så här: Brödröra med gröna ärtor

  1. Doppa snabbt brödskivorna i vatten, men låt dom inte ligga.
  2. Tryck ut överblivet vatten.
  3. Mixa alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  4. Pressa över lite citron och rör om.

Gör så här: Brödröra med soltorkade tomater

  1. Doppa snabbt brödskivorna i vatten, men låt dom inte ligga.
  2. Tryck ut överblivet vatten.
  3. Mixa alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  4. Rör i olja från tomaterna efter tycke och smak.

Gör så här: Brödröra med rödbetor

  1. Doppa snabbt brödskivorna i vatten, men låt dom inte ligga.
  2. Tryck ut överblivet vatten.
  3. Mixa alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  4. Pressa över lite citron och rör om.