Bruschetta med tomatröra, vitlöksgratinerat bröd - Recept | Pågen
20 minuter
3 5 1 191 röster

Bruschetta med tomat, vitlök och basilika

Fräsch tomatröra på vitlöksgratinerat lantbröd, med inspiration från Italien.


Ingredienser

(4 personer)

  • 6 skivor Pågen LantGoda
  • 1/2 dl olivolja
  • 3 klyftor vitlök
  • örtsalt och svartpeppar

Tomatröra

  • 4 tomater, hackade
  • 1 dl färsk basilika, hackad
  • 1 msk olivolja
  • örtsalt

Tillagning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda en tomatröra av hackade tomater, basilika och lite olivolja. Smaka av med örtsalt och svartpeppar. Ställ svalt.
  3. Häll olivolja i en skål och pressa ned vitlök. Rör om.
  4. Dela LantGodas skivor i diagonaler. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Pensla bröden med vitlöksoljan.
  6. Gratinera bröden i 10-12 minuter.
  7. Tag ut skivorna och lägg dem på ett fat.
  8. Fördela tomatröran på bröden strax före severing.