X

Just nu håller vi på att bygga om och uppgradera pagen.se och det kan innebära att en del sidor inte laddar upp som de ska. Är det någon information du inte kommer åt, så kontakta oss gärna via konsumentforum@pagen.se, så hjälper vi dig. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas på ditt överseende under tiden.

Bruschetta
20 minuter
3 5 1 112 röster

Bruschetta

Fräsch tomatröra på vitlöksgratinerat lantbröd, med inspiration från Italien.


Ingredienser

(4 personer)

  • 6 skivor Pågen LantGoda
  • 1/2 dl olivolja
  • 3 klyftor vitlök
  • örtsalt och svartpeppar

Tomatröra

  • 4 tomater, hackade
  • 1 dl färsk basilika, hackad
  • 1 msk olivolja
  • örtsalt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda en tomatröra av hackade tomater, basilika och lite olivolja. Smaka av med örtsalt och svartpeppar. Ställ svalt.
  3. Häll olivolja i en skål och pressa ned vitlök. Rör om.
  4. Dela LantGodas skivor i diagonaler. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Pensla bröden med vitlöksoljan.
  6. Gratinera bröden i 10-12 minuter.
  7. Tag ut skivorna och lägg dem på ett fat.
  8. Fördela tomatröran på bröden strax före severing.
Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.