Brödvåffla med räkor - Recept | Pågen
4 5 1 14 röster

Brödvåffla med räkor

Här kommer ett riktigt gott tips för den som vill testa något nytt, enkelt och lyxigt! Våffla brödet för rejält med fras och toppa med färska räkor, gräddfil och rom för lyxiga, fräscha sommarsmaker.


Ingredienser

  • JätteFranska
  • 1 dl mjöl
  • Smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • 1 stort ägg
  • En näve handskalade räkor
  • Gräddfil
  • 1 burk löjrom
  • 1 rödlök
  • Färsk gräslök

Tillagning

Gör så här

  1. Rör ihop ägg, mjöl och salt lätt till en smet.
  2. Bred båda sidor av brödet med ett tunt lager smör.
  3. Doppa den smörade brödskivan lätt i smeten och lägg sedan i våffeljärnet ett par minuter tills brödvåfflan fått en fin färg.
  4. Servera med färska räkor, en klick gräddfil, löjrom, hackad rödlök och lite färsk gräslök.