Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Ett mumsigt och roligt tips som gör helgfrukosten ännu godare – brödmuffins med ägg och bacon!
Ingredienser
12 skivor Roast n Toast
1 paket bacon ( á 140g)
9 ägg
1 dl mjölk
½ dl parmesan
Salt och peppar efter smak
Färsk gräslök (till topping)
Tillagning
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Stek bacon samt vispa ihop ägg, mjölk och parmesan till en smet. Salta och peppra efter smak.
Smöra en muffinsplåt och tryck sedan ner en brödskiva i varje grop. Försök täcka hela formen och undvika hål. Ett tips är att riva eller skära en skåra i brödet och sedan vika över kanterna över varandra för att ge brödet en konform som bättre passar muffinsformen.
Lägg ner en baconskiva i varje brödmuffins och häll sedan över äggsmeten. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter tills du ser att brödmuffinsen rest sig.