Brödgratäng med skinka och broccoli Pågen Rosta - Recept | Pågen
5 5 1 0 röster

Brödgratäng med skinka och broccoli - Pågen Rosta

Dags att rensa ut lite matrester? Då tipsar vi om att göra en lättlagad och god brödgratäng. Ett perfekt sätt att ta vara på bröd som är på väg att bli gammalt, och som går att variera med de grönsaker och andra rester som du hittar i kylskåpet.


Ingredienser

  • ca 4 skivor Rosta
  • 5 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • Riven ost ( a 2 dl)
  • 1 Broccoli
  • 1-2 Röd paprika
  • ½ paket påläggsskinka
  • 1 gul lök
  • Salt och peppar efter smak
  • Olja eller smör att steka grönsakerna i
OBS! Paprikan, broccolin och skinkan kan bytas ut mot andra rester såsom zucchini, morot, aubergine, köttfärs mm.

Tillagning

Gör så här
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela brödskivorna i grova fyrkanter.
  3. Skär upp paprikan i stänger, skär upp skinkan i bitar och dela upp broccolin i bitar. Hacka gullöken.
  4. Stek löken i en ugnsfast gjutjärnspanna. Addera paprika och broccoli när löken fått färg och stek upp tills broccolin och paprikan mjuknat lite. Addera sedan brödet och skinkan.
  5. Vispa ihop ägg och mjölk och smaka av med salt och peppar. Häll över i formen. Toppa brödgratängen med den rivna osten.
  6. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter tills brödgratängen fått en fin färg och stelnat.