X

Just nu håller vi på att bygga om och uppgradera pagen.se och det kan innebära att en del sidor inte laddar upp som de ska. Är det någon information du inte kommer åt, så kontakta oss gärna via konsumentforum@pagen.se, så hjälper vi dig. Vi jobbar på så fort vi kan och hoppas på ditt överseende under tiden.

Bröd- och grönsaksstavar med ärtdipp
15 minuter
5 5 1 0 röster

Bröd- och grönsaksstavar med ärtdipp

Innan middagen kan det behövas något som stillar den värsta hungern, både för stora och små. Att dippa bröd- och grönsaksstavar är då ett bra alternativ.


Ingredienser

4 port

  • 3 dl frysta gröna ärter
  • 100 g färskost
  • ½ vitlöksklyfta
  • Örtsalt
  • 5 skivor Pågen LingonGrova eller 4 skivor Pågen Surdegskex eller rostade brödstavar
  • Grönsaksstavar, förslagsvis morötter, gurka, kokta skärbönor eller lättkokta blomkålsbuketter.

Tillagning

  1. Koka upp saltat vatten i en liten kastrull. Lägg i ärterna och låt vattnet koka upp. Slå av vattnet.
  2. Lägg i en skål tillsammans med färskost. Mixa med mixerstav eller mosa ihop med en gaffel. Det behöver inte vara helt slätt. Smaka av med örtsalt och peppar.
  3. Rosta LingonGrova i brödrosten, skär i avlånga trekanter.
  4. Servera som en dip tillsammans med Surdegskex, eller rostade brödstavar och grönsaksstavar i säsong.
Pågen använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Läs mer om cookies.