Bananbrödskaka | Pågen
5 5 1 8 röster

Bananbrödskaka

Bananbrödskaka där fluffig JätteFranska blandas ihop med krämig bananglasyr och toppas med jordnötssmör… hur ljuvligt gott låter inte det!? Matigt, sött och lätt att laga. Passar lika bra på helgfrukosten som till fikat!


Ingredienser

Bananglasyr:

  • 115g smör
  • 150g rörsocker
  • 1 tsk kanel
  • 1tsk vaniljextrakt
  • 5 bananer (skivade)

 Kaka:

  • 8 ägg
  • 150g rörsocker
  • 1 tsk kanel
  • ¼ tsk muskot
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 240ml vispgrädde
  • 240ml mjölk
  • 6 skivor JätteFranska
  • Jordnötssmör
  • Florsocker

Tillagning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smält smör i en stekpanna och blanda ner rörsocker, kanel och vaniljextrakt. Låt koka upp och addera sedan skivade bananer. Rör runt tills bananerna är helt täckta.
  3. Vispa ihop ägg, rörsocker, kanel, muskot, vaniljextrakt, vispgrädde och mjölk. Skär brödskivorna i fyrkanter (ca 2x2cm) och blanda ner dem i smeten, se till så brödet suger åt sig av smeten.
  4. Vänd ner bröd-smeten i en passande ugnsform. Ha på bananglasyr över.
  5. Ställ i ugnen i ca 45 minuter eller tills kakan känns fast och fått en fin färg.
  6. Låt svalna litet och ringla sedan jordnötssmör över. Om du vill kan du även pudra ett tunt lager florsocker.