5 5 1 3 röster

Asiatisk toast skagen med lime, kokosgrädde och salladslök

Sätt en asiatisk touch på din skagenröra! En spännande variant där Filip bytt citron mot lime, majonnäs mot kokosgrädde och dill mot salladslök. Ja, du hör ju – en supersmarrig skagen som tar smakerna till nya höjder! Njut som förrätt eller lunch i solskenet.


Ingredienser

Räkröra

  • 150 g skalade räkor
  • 1 salladslök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk fisksås
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1/2 röd chili, finhackad
  • 1 tsk socker
  • 3 msk kokosgrädde

Övrigt

  • 1 st Pågen Hönökaka
  • 2 st salladsblad, valfria
  • 2 tsk rostade kokosflingor
  • 1/2 kruka koriander
  • 1 lime, klyftad
  • 2 st gurkskivor

Tillagning

Gör så här

  1. Sila av räkorna och blanda ihop räkröran.
  2. Låt stå och marinera några minuter.
  3. Dela Hönökakan i önskad storlek.
  4. Lägg på salladsblad och räkröra.
  5. Toppa med rostade kokosflingor, koriander och lime.

Recept av: Filip Poon

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.