Alla hjärtans dag måltid - Recept | Pågen
5 5 1 1 röster

❤️Alla hjärtans dag❤️

❤️Bjud en riktig brödälskare på en trerätters-meny❤️


Ingredienser


Förrätt: Toast Skagen
Ingredienser (2 portioner):

  • 2 skivor JätteFranska
  • 1 förp räkor i lake (à 580 g)
  • 1 kruka dill
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 1 citron
  • 80 g löjrom (80 g motsvarar ca 3 msk)
  • Salt och peppar efter smak

Huvudrätt: Bookmaker toast

Ingredienser (2 portioner):

  • 2 skivor Levain
  • 2 biffar av bra kvalité
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • Ca 5cm pepparrot
  • 2 äggulor
  • Huvudsallat (ca ½ kruka)

Efterrätt: Fattiga Riddare / French toast

Ingredienser (2 portioner):

  • 4 skivor JätteFranska
  • 2 ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 2 krm salt

Till topping:

  • Frysta bär
  • Florsocker

Tillagning

Gör så här
Förrätt: Toast Skagen

  1. Låt räkorna rinna av i en sil.
  2. Hacka dillen, men spara lite till garnering. Blanda ner den hackade dillen i majonnäsen och smaka av med citronsaft frånhalva citronen. Spara resten av citronen till garnering. Blanda ner räkorna. Salta och peppra efter smak.
  3. Rosta bröden och dela på snedden. Lägg på rikligt med skagenröra och toppa med löjrom, en citronskiva och lite dill.

Huvudrätt: Bookmaker toast

  1. Rumstemperera köttet innan det ska stekas, salta och peppra på båda sidor. Stek köttet i olja på hög värme så det får yta. När köttet fått lätt färg, tillsätt smör till pannan för att tillföra smak. Stek ett par minuter på varje sida. Låt köttet vila på en skärbräda innan det skärs upp i bitar.
  2. Blanda ihop majonnäs och dijonsenap.
  3. Skala och riv pepparroten
  4. Stek brödskivorna tills de fått en fin yta.
  5. Bred på senapsmajonnäsen på brödet, lägg sedan på sallad och kött. Gör ett litet fågelbo av den rivna pepparroten och lägg en äggula i.

Efterrätt: Fattiga Riddare / French toast

  1. Tina de frysta bären
  2. Vispa ägg, mjölk, kardemumma och salt i en medelstor skål.
  3. Doppa brödskivorna i äggsmeten och stek skivorna i smör på medelvärme, cirka två minuter på varje sida. Låt bröden svalna någon minut.
  4. Lägg upp på tallrik och toppa med bär och pudra florsocker över.